DCIM100MEDIADJI_0054.JPG

Bosna Hersek’te alışveriş yapmak, o yerin kültürünü yaşamak kadar eğlenceli olabilir. Bosna’daki tatilinizden alacağınız hediyelik eşyaları düşünüyorsanız, seçenekleriniz sonsuzdur. El yapımı halılar, ahşap oymalar, seramikler, bakır cezveler ve benzeri geleneksel ürünler listenizin başında yer alabilir. Kasaba ve şehirlerde alışveriş merkezleri, çarşılar ve butik mağazalar ziyaret edilebilecek yerlerdir. Bosna Hersek’te alışveriş yapmak için tavsiye edebileceğimiz 8 yerin bir listesini hazırladık. İyi alışverişler!

Sarajevo City Centre (SCC)

Saraybosna City Center, Bosna’da lüks alışveriş için büyük bir alışveriş merkezidir. Başkent Saraybosna’da yer almaktadır. Aynı zamanda bir eğlence kompleksi ve beş yıldızlı bir otel kulesini de bünyesinde barındırıyor. Bu Alışveriş merkezi içerisinde spor, moda ve teknolojide tanınmış markalar yer almaktadır. 49.500 metrekare büyüklüğündeki AVM’de 80 mağaza bulunuyor. Ayrıca üçüncü katta bulunan Playland ve dördüncü kattaki eğlence merkezinde çocuklarınızla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Alışveriş merkezi ayrıca Westin Hotels & Resorts tarafından işletilen 15 restorana ev sahipliği yapmaktadır.

Adres: Vrbanja 1, Saraybosna 71000, Bosna Hersek

Old Bazar Kujundziluk

Mostar’da bulunan Eski Bazar Kujundziluk yerel pazarını ziyaret edebilirsiniz. Osmanlı döneminden kalma bu çarşıda porselen çömleklerden Türk süs eşyalarına ve el işi hediyelik eşyalara kadar her şey bulunmaktadır. Osmanlı yaşam tarzını yansıtan rustik tarzdaki binalar Arnavut kaldırımlı caddede sıralanmıştır. Caddenin iki yanında çok sayıda dükkan, kafe ve restoran bulunmaktadır. Renkli mağazaları keşfedin, küçük bir kafede yemek yiyin ya da çıkarken harika manzaraya sahip camiye uğrayın. Bosna Hersek’in en ünlü alışveriş yerlerinden biri olan çarşıda yerel lezzetlerin tadına varın.

Adres : Mala Tepa, Mostar 88000, Bosna Hersek

Alta Shopping Centre

Alta Alışveriş Merkezi, üç boyutlu bir mimariye sahip olan ünlü bir alışveriş merkezidir. Saraybosna’nın Merkezi İş Bölgesi’nde bulunan bu alışveriş merkezi, bir alt kat pazar ve iki yer altı otopark katı dahil olmak üzere altı katlı perakende alanına sahiptir. 24.000 metrekarelik perakende alanıyla Bosna’daki en iyi alışveriş yerlerinden birisidir. Büyük markalara ev sahipliği yapa bu alışveriş merkezinde moda, ev eşyaları, yemek ve kişisel bakım ürünleri gibi ürünler bulabilirsiniz. Alta ayrıca merkeze dağılmış birkaç restorana da ev sahipliği yapmaktadır. Ek olarak, bu alışveriş merkezi, alışveriş yapanlara ücretsiz park yeri de sağlamaktadır.

Adres: Alta Alışveriş Merkezi, Franca Lehara 2, Saraybosna 71000, Bosna Hersek

Markale Market

Markale (Gradska Trznica), Saraybosna şehrinde klimalı bir kapalı pazardır ve bir Avusturya-Macaristan yapısında yer almaktadır. Bosna Hersek’teki bu pazar yeri, taze etleri, mevsim meyveleri ve sebzeleri, peynirleri ve füme etleri ile ünlüdür. Markale, adını “satış yeri” anlamına gelen Almanca Markthalle kelimesinden almaktadır. Şehir aslen ürünleri satmak için merkezi bir konum sağlamak amacıyla on dokuzuncu yüzyılın sonlarında inşa edilmiştir. Binanın girişinin önündeki üç kemer, bir çarşıdan çok bir Rönesans tiyatrosunu andırıyor. Yerel halk, bir asırdan fazla bir süredir şehir pazarından alışveriş yapıyor. Bu alanı dolaşmak, atmosferi içinize çekmek ve taze ürünler satın almak için keyifli bir yer olarak karşımıza çıkıyor.

Adres: Mula Mustafe Bašeskije 4a, Saraybosna 71000, Bosna Hersek

Tuzlanka Alışveriş Merkezi

Tuzla şehrinde yer alan Tuzlanka, Bosna’nın en iyi alışveriş mağazaları arasında yer alıyor. Giyim ve aksesuarlarda harika promosyonlar bulabilirsiniz. Alışveriş merkezinde bulunan Playroom Jungle Kids, çocuklar için eğlenceli vakit geçirmeyi garanti eder. Alışveriş merkezinde, birçok bar ve restoranlarda dinlenebilir ve yemeğinizin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca Cafe Sydney’de bir fincan kahve ile gevşeyebilir veya Mamma Mia’da leziz yemeklerle ziyafet çekebilirsiniz. 6 restoran ve kafe bar, 50’den fazla moda markası ve 10 çocuk mağazası bulunan Bosna’daki bu ünlü alışveriş merkezini ziyaret etmeyi unutmayın. Bosna’daki bu devasa beş katlı alışveriş merkezi görülmeye değer!

Adres: Univerzitetska no. 16, Tuzla, Bosna Hersek

Bascarsija Bazaar

Saraybosna’da bulunan Bascarsija(Başçarşı) Pazarı, hareketli bir pazar alanı ve Bosna’da alışveriş yapılacak en iyi yerler arasında yer almaktadır. Miljacka Nehri’nin kuzeyinde, Stari Grad’da yer almaktadır. Zanaatkarların doğrudan atölyelerinden ürünlerini sattığı küçük caddeleri keşfedebilirsiniz. Çarşıda el yapımı kaliteli şallar, profesyonel takılar, seramik ürünler, Türk kahvesi öğütücüleri ve çeşitli atıştırmalıklar mevcuttur. Bu, zanaatkârların eserlerini gözünüzün önünde yarattığı, türünün tek örneği bir alışveriş deneyimidir. Şehirde bulunan el yapımı cezve, tabak gibi ünlü bakır ürünleri bulabilirsiniz. Ancak, taklitlere karşı dikkatli olun. Alışverişin ardından dinlenip yemek yiyebileceğiniz ve ya rahatlatıcı bir boşnak kahvesi içebileceğiniz yerler de mevcut. Öyleyse, yerel bir alışveriş buluşması için yola çıkın.

Adres: Saraybosna 71000, Bosna Hersek

Mepas Mall

Bosna’da alışveriş yapılabileceğiniz diğer çok katlı yerler arasında Mepas Alışveriş Merkezi bulunmaktadır. Alışveriş merkezinde giysi, elektronik eşya, ev dekorasyonu, yiyecek ve aksesuar satan bir düzine dükkan bulunmaktadır. Alışveriş merkezinde ayrıca çeşitli restoranlar ve kahve barları bulunmaktadır. Zara, New Yorker, McDonald’s, Swarovski ve diğer markalar göze çarpmaktadır. Modern alışveriş merkezinde, en üst düzey sinema deneyimi için 3D projeksiyonlu CineStar Mostar adında bir sinema salonu bulunmaktadır. Ayrıca çocuklar, Jungle çocuk oyun odasında keyifli vakit geçirebilir veya Bowling Merkezinde çeşitli aktivitelere gidebilir. Çocuklar için ayrıca alışveriş merkezi içinde kapalı lunaparkta bulunmaktadır.

Adres: Kardinala Stepinca, Mostar 88000, Bosna Hersek

Grand Centar Alışveriş Merkezi

Son olarak Bosna’nın en popüler alışveriş noktalarından biri olan Grand Centar var. Alışveriş merkezinin iç tasarımı ve düzeni dikkat çekicidir. 2009 yılında açılan AVM 10.700 metrekare büyüklüğünde ve 41 ticari markayı barındırıyor. Ziyaretçilerin rahatlığı için 8000 metrekarelik bir otopark alanı mevcuttur. Birçok mağaza elektronik eşya, oyuncak, hediyelik eşya, moda kıyafetleri ve diğer ürünleri satmaktadır. Çeşitli restoran ve kafelerde bir mutfak deneyimi de mevcuttur. Güzel bir bahçe, Bosna Hersek’teki alışveriş merkezindeki dekorun zenginliğini tamamlıyor.

Adres: Butmirska Cesta 14, Ilıca 71210, Bosna-Hersek

Ekstra: Bosna Hersek’te telefon alabileceğiniz yerler.

Bosna Hersek telefon fiyatları ile de öne çıkmaktadır. Bir çok Türk turist son zamanlar da telefon alışverişi için de bu ülkeyi tercih edebiliyor. Yukarı da yazdığımız yazıya ek olarak telefon alabileceğiniz yerleri de yazmak istedik. Aslında yer desek daha doğru olur. Genellikle bir çok yerel halkın da tercih ettiği Univerzalno fiyatları ile ön plana çıkmaktadır. Aynı mağazanın online web sitesi de mevcuttur.

Boşnak Hediyelik Eşyaları: Boşnak Kahve Takımları, Kahve, Lokum (şeker), Bakır & Maden İşleri, Lavanta Ürünleri, El Örgüsü Çoraplar, Osmanlı Tarzı lambalar, Metal İşlemeli Takılar, Rakı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir